canton

ÇİN VİZESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

Çin Vizesi İşlemleri hakkında ihtiyacınız olan bütün bilgiler ile  seyahatinize uygun farklı 13 Çin vize türü için gerekli belgeleri, Çin Vizesi Başvuru formlarını, Çin Vizesi için gerekli fotoğraf özelliklerini ve ölçülerini, Çin Vizesi Belediye ve şirket davetiye örneklerini, Çin vizesi ücretlerini bulabilirsiniz

Çin Halk Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport) sahiplerinden vize talep etmektedir. Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri ise Çin vizesi almadan 30 güne kadar vizesi olarak Çin’i ziyaret edebilirler.

İstanbul , Edirne, Tekirdağ, Yalova Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Burdur, Isparta, Uşak, Denizli ve Antalya şehirleri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunun yetki sınırlarında olup, bu şehirlerden yapılan başvurular, İstanbul başkonsolosluğunda; diğer şehirlerden yapılan Çin Vize başvuruları ise Çin Ankara Büyük elçiliğinde yapılmaktadır.

Çin Halk Cumhuriyetinin; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulamış olduğu Çin vize türleri ve başvuru şartlarını aşağıda bulabilirsiniz.

EN SIK ALINAN VİZE TÜRLERİ

Çin Ticari Vize Başvurusu

Ticari Çin Vizesi ; Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli olan vize türüdür. Firmalarla yapılacak olan iş görüşmeleri; fuar , sanayi bölgesi ziyaretleri bu kapsamdadır.

Çin Ticari Vizesi başvurusu için 26 Yıllık tecrübemiz ile  size en iyi hizmeti vermekten mutluluk duyacağız .Çin vizesi konusunda deneyimli ekibimiz başvuru evraklarının nizami doldurulması konusunda yardımcı olmaktadır. Bilgi için Çin Ticari Vize departmanımızdan 444 7 609 numaradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ticari Çin Vizesi için Gerekli Belgeler ve Koşullar:

  1. Pasaport : Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  4. Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
    Vergi Levhası Fotokopisi: Bulunduğumuz yıl itibari ile onaylı olmalıdır.
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  6. Davet Mektubu: Çin resmi makamlarından alınmış olan Resmi Davetiye (Belediye Davetiyesi) Aslı.

ÖNEMLİ Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.

Çin Turistik Vize Başvurusu

Turistik Çin Vizesi ; Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür. Bireysel turistik vize tek veya çift girişli olarak verilir. Vize süresi seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi baz alınarak verilir.

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Banka Hesap Defteri: İçerisinde 10.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  4. Çin Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uaçk bileti rezervasyonları
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  6. Seyahat Programı: Kişinin Çin’e yapacağı seyahati gösteren seyahat programı. Hangi şehirlerin, mekanların ziyaret edileceği ve ziyaret tarihleri.
  7. Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında, ADLİ SİCİL KAYDI yanısıra ARŞİV KAYDI olup olmadığı da belirtilmelidir. İnternetten alınan elektronik adli sicil kayıtları kabul edilmemekte olup, adliyeden alınan orjinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
  8. İkametgah Senedi: Kişinin oturduğu yeri gösteren ikametgah senedi aslı.

 

Çin turist vizesi,  başvuru tarihinden itibaren 8-9 gün içinde çıkmaktadır. Fakat başvurunun 15 gün önceden yapılması daha sağlıklıdır. Bazı fuar dönemlerinde yoğunluk kaynaklı  gecikmeler olabildiği gibi her iki ülkedeki resmi tatiller dikkate alınarak vize başvurusu yapmak gereklidir. Vize departmanımız, yolculuğunuzun en güzel ve rahat şekilde geçmesi için üzerine düşen görevi en iyi şekilde hizmet verecektir.

 

 

Çin Öğrenci Vize Başvurusu

Çin Halk Cumhuriyetine eğitim amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Eğitim süresi 6 aydan fazla ise X1, 6 aydan az ise X2 vize türüne başvuru yapılması gerekmektedir.Ayrıntılı bilgi için 444 7 609 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz

X1 Vizesi

Çin sınırları içerisinde uzun süreli (6, Altı ay üzeri) öğrenim görmek isteyen şahıs başvurularında verilen vize türüdür.

X1 Vize başvurusu için gerekli olan evraklar:

  1. 2 Adet ( Arka fonu Beyaz ) vesikalık resim
  2. Kişinin pasaport ve pasaport fotokopi’leri, nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Çin’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu
  4. Kabul eden kurumun gönderdiği giriş bildiriminin aslı ve fotokopisi
  5. Yetkili kurumun vermiş olduğu kanıt niteliğindeki evraklar (Yetkilendirilen kurumun kaşesini taşıyan yabancı öğrenci Çin’e giriş vize başvuru formu “JW201” veya “JW202” formu.)
  6. Yerel savcılıktan alınacak adli sicil kaydı ( İçerikte mutlaka Adli sicil kaydı yoktur ve arşif kaydı yoktur ibaresinin bulunması gerekmektedir. )
  7. Yabancı uyruklu vatandaşlar için sağlık raporu

X2 Vizesi

Çin sınırları içerisinde kısa süreli (6, Altı aydan az) öğrenim gören şahıslara verilen vize türüdür.

X2 Vize başvurusu için gerekli olan evraklar:

  1. 2 Adet ( Arka fonu Beyaz ) vesikalık resim
  2. Kişinin pasaport ve pasaport fotokopi’leri, nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Çin’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu
  4. Kabul eden kurumun gönderdiği giriş bildiriminin aslı ve fotokopisi
  5. Yetkili kurumun vermiş olduğu kanıt niteliğindeki evraklar (Yetkilendirilen kurumun kaşesini taşıyan yabancı öğrenci Çin’e giriş vize başvuru formu “JW201” veya “JW202” formu.)
  6. Yerel savcılıktan alınacak adli sicil kaydı ( İçerikte mutlaka Adli sicil kaydı yoktur ve arşif kaydı yoktur ibaresinin bulunması gerekmektedir. )
  7. Yabancı uyruklu vatandaşlar için sağlık raporu

Çin Çalışma Vize Başvurusu

Çin Çalışma Vizesi ; Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin başvurması gerekli olan vize türüdür. Çin’de çalışmak isteyen kişilerin Çin’den ve Türkiye’den temin etmeleri gereken belgeleri bulabilecekleri detaylı vize sayfasıdır.

Çin çalışma vizesi başvurusu yapanların Çin den uzman belgesi ( lisans belgesi) ve çalışma izni / çalışma davetiyesi belgeleri olması gereklidir.Her İki belge hakkında detaylı bilgi almak için hemen 444 7 609 numaradan ayrıntlı bilgi alabilirsiniz.

Çin Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport : Başvuru  sahibine ait ve tarihi itibari ile en az 6 (altı) ay süresi olan ve en az iki adet boş vize sayfasına sahip olan çipli pasaportun aslı gerekli olup. Eski tip pasaportlara vize artık verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arkası beyaz olan, tam olarak önden çekilmiş, mat  fotoğraf kağıda basılmış, üzerinde beyaz renkli  kıyafetl olmayan ve yüzü kapatan herhangi bir aksesuar olmayan (gözlüklsüz ) vize fotoğrafı. Çin vize fotoğraf boyutları ve özellikleri için tıklayınız.
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus fotokopisi renkli yada  yazı ve fotoğrafların çok net olduğu siyah beyaz fotokopi olabilir, renkli ve ve olanlar tercih edilmelidir.
  4. Çin Vize Bildirim Formu: Çin Halk Cumhuriyeti tarafından  yetkilendirilen kurum yada kurumlardan  alınacak vize bildirim formunun aslı ibraz edilmelidir. Bu form Yeşil Davetiye olarak ta adlandırılır . Örnek davetiye için ağağıdaki örnek belgeyi inceleyiniz.
  5. İzin / Uzman Belgesi: Çin Halk Cumhuriyeti resmi makamları tarafından verilen iş durumunu bildirir izin belgesi yada uzman belgeleri gereklidir.
  6. İşyeri Kanıt Belgesi: Çinde çalışacağınız firma tarafından Çin makamlarınca hazırlanmış iş yeri kanıt belgesi.
  7. İkametgah Senedi: Viz başvurusunu yapacak kişinin oturduğu yeri gösteren resmi ikametgah senedi.

Biz Sizi Arayalım

Çin Vizesi hakkında detaylı bilgiler için sizi aramamızı istiyorsanız .Lütfen aşağıdaki iletişim formunu doldurunuz

CALL CENTER 444 7 609

Gönder